Skoči na vsebino

PRVI RAZPIS PROGRAMA »ACTIVE CITIZENS FUND V SLOVENIJI«

  • Novice

Program Active Citizens Fund v Sloveniji je objavil prvi razpis sklada, s katerim želijo nevladnemu sektorju omogočiti odločno in kreativno naslavljanje aktualnih družbenih problemov in razviti trdna evropska civilnodružbena partnerstva.

ACF v Sloveniji je odlična priložnost za razvoj projektov na področjih, ki v Sloveniji sicer skorajda niso financirana – področja demokracije, transparentnosti in strateške litigacije. Hkrati sredstva sklada omogočajo tudi naslavljanje aktualnih družbenih problemov: populizma, lažnih novic, korupcije, kršenja človekovih pravic, podnebnih sprememb itd. S projekti sklada ACF želijo pogumno stopiti izven okvirjev znanega, se inovativno lotiti perečih problemov in ustvariti nove dobre zgodbe.

Na prvem razpisu sklada je na voljo nekaj več kot 1,5 milijona evrov sredstev na štirih ključnih področjih: demokracija, človekove pravice, vključno z enakostjo spolov, socialna pravičnost in podnebne spremembe. Vse nevladne organizacije, ki imajo sveže in izvirne ideje za projekte na teh področjih, vabijo, da se prijavijo na razpis – sami ali s partnerjem, za katerega ni nujno, da je nevladna organizacija. Rok prijave na razpis je 11. 12. 2019. Več o razpisu najdete na spletni strani programa ACF v Sloveniji.

Da bi organizacijam čim bolj olajšali prijavo na razpis, bodo organizirali dve informativnimi delavnici, na katerih bodo podrobneje razložili, kakšne projekte potrebujejo za uspešno izpolnjevanje ciljev programa.

Izvedli bodo tudi sedem delavnic, s katerimi bodo organizacijam pomagali nadgraditi projektne ideje in poiskati projektne partnerje.

Prijave na delavnice so že odprte, najdete jih tukaj.

 

Da boste vedno z vsem na tekočem, všečkajte ACF Slovenija FB stran in med zaznamke dodajte tudi uradno spletno stran sklada: https://acfslovenia.si/.