Skoči na vsebino

Prostovoljec leta 2019 – prijavite prostovoljce ali projekte, na katere ste ponosni

  • Novice

Mladinski svet Slovenije (MSS) že sedemnajstič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bodo že osemnajstič izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto.

K prijavi v natečaj vabijo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posameznike; skratka vse, ki so v svoje dejavnosti v letu 2019 vključevali prostovoljstvo. Pri posameznikih bodo izbirali najboljše v šestih kategorijah:

  • Naj prostovoljka in Naj prostovoljec v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 29 let in 30 let ali več, 
  • Naj mladinska voditeljica oz. voditelj,
  • Naj prostovoljski projekt ter
  • Naj mladinski projekt.

Celotno besedilo razpisa in pogoje za sodelovanje najdete v razpisni dokumentaciji.

Vse prijavljene prostovoljce in predstavnike sodelujočih organizacij bodo po izteku natečaja, predvidoma junija letos, povabili na zaključno prireditev, kjer bomo podelili nazive in priznanja izbranim prostovoljcem in projektom.

Prijavnica je sestavljena iz 4 delov, in sicer: osnovnih podatkov, ki jih morate nujno oddati preko spletne prijavnice ter vsebinskega dela in izjave, ki ju lahko prav tako oddate s spletno prijavnico ali pa izpolnite prijavnico (nahaja se tukaj) in jo pošljete po e-pošti oz. navadni pošti. Temu seveda lahko dodate še priloge; pri posameznikih je zaželen življenjepis; dodate pa seveda lahko različna dokazila o prostovoljstvu oz. o projektu.

Rok za prijave je ponedeljek, 30. marec 2020.

NE POZABITE!: Promocija prostovoljskega dela (in ne tekmovanje!) je ključni namen natečaja. Z natečajem, povabilom na prireditev in priznanjem za sodelovanje, ki ga dobijo vsi prijavljeni prostovoljci in projekti, lahko pomagamo pohvaliti in vzpodbuditi prostovoljsko delo tudi pri vas.

Več informacij, celotno besedilo razpisa, prijavne obrazce in seznam pogostih vprašanj najdete na spletni strani MSS >>> Več informacij