Skoči na vsebino

Pripravljamo cikel posvetov z občinami – IZZIVI PODEŽELJA

Stičišče Središče v sodelovanju z Zvezo slovenske podeželske mladine pripravlja cikel predvidoma osmih posvetov med občinami in nevladnimi organizacijami z naslovom:
IZZIVI PODEŽELJA v Osrednjeslovenski regiji.

Prvi posvet bo potekal z Občino Dobrepolje v sredo, 19. februarja, ob 16.45. Vabimo vas (mlade kmete, predstavnike društev, zasebnih zavodov in drugih nevladnih organizacij), da do 15. februarja izpolnite anketo ter se prijavite na posvet – s tem prispevate k samim izhodiščem posveta in izrazite svoje mnenje o tematiki in izzivih v vašem lokalnem okolju – vaši občini.

IZPOLNI ANKETO

 

PRIJAVA NA POSVET

Kot ključne izzive smo determinirali sledeča področja:

  1. Razvoj podeželja
  2. Mladi kmetje
  3. Aktivna participacija
  4. Občinski razpisi
  5. Pametne vasi
  6.  Dolgoživa družba

Proces posvetovanja bo potekal tako, da bo na osnovi izhodišč med nevladnimi organizacijami predhodno pripravljena anketa, s katero bomo ugotavljali stališča organizacij do izpostavljenih tematik. Ključna izhodišča so podrobneje predstavljena v dokumentu “IZZIVI PODEŽELJA – Izhodišča za razpravo“.

Sam posvet bo sestavljen in dveh delov:
1. del: fokusna skupina bo prediskutirala rezultate ankete in na podlagi tega izoblikovala stališča za predajo na občinski ravni.
2. del: predaja rezultatov in stališč občinam – diskusija in pridobitev zavez s strani vključenih občin.

Po posvetu bomo organizatorji v povezavi z organizacijami, ki spadajo pod določene občine, spremljali uresničevanje zavez.

Prvi posvet bo potekal 19. februarja z Občino Dobrepolje, ostali termini bodo znani do konca februarja.