Skoči na vsebino

Predstavljamo Zavod MISSS – TechSoup Slovenija

  • Novice

Zavod MISSS je nevladna neprofitna organizacija, ki deluje predvsem kot informativno – svetovalno središče, kjer izvajajo informiranje in svetovanje, preventivne programe za mlade, izobraževanja in usposabljanja za mlade in starejše, medgeneracijsko povezovanje ter podporo za nevladne organizacije.

Eden izmed njihovih programov je tudi TechSoup Slovenija, kjer Zavod MISSS ponuja nevladnim organizacijam in javnim knjižnicam informacije in podporo pri pridobivanju informacijsko komunikacijskih tehnologij pod ugodnimi pogoji.

Kot TechSoup Slovenija je član vodilne mreže tehnoloških donacij TechSoup Global Network s sedežem v San Franciscu, ki povezuje tehnološke donacije vodilnih proizvajalcev programske in strojne opreme. Nevladne organizacije in javne knjižnice lahko pridobijo programsko opremo in storitve v oblaku bistveno ceneje od tržne cene.

Z registracijo v donacijsko shemo Techsoup Slovenija lahko naredite prvi korak k cenejšemu in učinkovitejšemu poslovanju.

Članstvo v shemi TechSoup Slovenija omogoča nevladnim in neprofitnim organizacijam izboljšati delovne procese, predvsem na področju dela z dokumenti, komunikaciji, organizaciji dela in s tem uresničiti poslanstvo in potenciale ter hkrati povečati svojo prisotnost v družbi.

Na voljo so različni izdelki različnih donatorjev programske opreme. Za nekatere storitve oziroma licence se zaračuna administrativna taksa v povprečju 7 odstotkov tržne cene produkta. Primer: cena za operacijski sistem Microsoft Windows je 10€ in ostane v trajni lasti organizacije.

Program omogočajo donacije proizvajalcev tehnološke opreme in storitev v oblaku (Google for Non Profits, Microsoft for Nonprofits, Slack, AirBnB Social Impact Ecperience, Amazon Web Services , Workplace by Facebook …). V Sloveniji so donatorji Microsoft, Adobe, Autodesk, Bitdefender, CleverReach, Symantec, Veritas, Zoom, Box, Amazon … itd., katerih namen je pomagati nevladnemu sektorju pri učinkovitemu razvijanju njihovega poslanstva.

Organizacije Članice TechSoup Slovenija se lahko vsako leto prijavljajo na natečaj kodiranja Meet And Code za mlade med 8. in 24 letom v okviru EU Code Week.

Poleg dostopa do programske opreme in storitev v oblaku nudijo nevladnim organizacijam tudi predavanja in delavnice, urnik predavanj bo objavljen na njihovi spletni strani in na naši strani Aktualna usposabljanja in delavnice.

Priporočajo tudi ogled in morebitno nabavo poslovne linije računalnikov, prenosnikov in tablic ter računalniških storitev socialnega podjetja Recosi Slovenija, ki je že dolgoletni partner TechSoup Slovenija. Računalniško opremo z licenčno programsko opremo lahko pridobite tudi z do 50% nižjo ceno v primerjavi z novim računalnikom.