Skoči na vsebino

PRAZNIK DELA praznujemo tudi v nevladnih organizacijah

  • Novice

Po vseh raziskavah o pomenu socialnega vključevanja in zato, ker to tudi sami dobro vemo in občutimo, imajo društva in zavodov v lokalnem življenju nenadomestljivo vlogo, zato želimo na Stičišču Središče vsem, ki ste aktivni v društvih, zasebnih zavodih in drugih nevladnih organizacijah Osrednjeslovenske regije, lep praznik dela. Zahvaljujemo se vam za vaš trud, ki ga kljub kroničnemu finančnemu in kadrovskemu pomanjkanju vlagate v to, da imamo vsi bolj kvalitetno življenje.

Foto: Pixabay

Za marsikoga je spoznanje, da v kriznih časih tudi sorodstvene vezi ne pomagajo, če so iz sosednje občine, zelo pomembno. Zato je potrebno graditi in tvoriti močno lokalno skupnost, ki deluje na skupnih ciljih, katere vezivo so prav gotovo društva, zavodi in druge nevladne organizacije.

Nekateri so šele v krizi spoznali vrednost lokalnega povezovanja, medtem ko so nekateri NVO-ji projekte lokalne samooskrbe in podobne projekte zasnovali in izvajali že pred krizo in so sedaj lahko v veliko oporo novim projektom.

Po raziskavah ljudje najbolj pogrešajo druženje s sorodniki in prijatelji in skupne aktivnosti, ki so se jim morali odpovedati. Zato se lahko zanesemo, da bodo po krizi ravno naše organizacije ponujale priložnosti zato.

Seveda pa gre največja zahvala delu tistih, ki ga tudi v času prvomajskih počitnic ne bodo prekinili, ker nekateri nevladniki izvajajo programe socialnega varstva, ki imajo 24/7 namestitvene programe in morajo delovati tako v času krize, kakor tudi v času praznikov.

Ne pozabljamo na člane prostovoljnih gasilskih društev, ki bodo tudi v času praznikov gasili, če bo potrebno. Da bodo skavti in taborniki, civilna zaščita in drugi še naprej pomagali ljudem v stiski v lokalnem okolju, da bodo Karitas in društva Rdečega križa ter mreža društev Zveze prijateljev mladine pomagali ljudem kot bodo lahko in bo potrebno.

Tukaj ne moremo omeniti vseh, ki si to zaslužite, a javite se nam in bomo o vašem delu napisali prispevek ter ga objavili na družbenih omrežjih in na spletni strani Stičišča. Delo nevladnikov je veliko več, kot samo delo! Je način življenja. Podpiramo ga in ga bomo tudi v prihodnje, zato se zahvaljujemo vsem občinam v Osrednjeslovenski regiji, ki ste prepoznale potencial društev in zavodov in jih podpirate. SKUPAJ SMO MOČNEJŠI

#OSTANIMOZDRAVI #OSTANIMODOMA