Skoči na vsebino

[Okrepite digitalno znanje] Delavnice za Writer ali Freeplane

Želite med člani vašega društva oziroma zaposlenimi okrepiti poznavanje različnih programov?
Tokrat izpostavljamo dva računalniška programa, Libre Office Writer in Freeplane.

Freeplane (docs.freeplane.org) je računalniški program za ustvarjanje mentalnih zemljevidov tako za potrebe pri delu ali doma. Na delavnici boste spoznali osnove organizacije idej in vsebin v miselne vzorce. Program je uporaben tako za viharjenje možganov in pripravo povzetkov kot tudi za pregledno strukturiranje različnih informacij.

Libre Office Writer (kratka predstavitev v slovenskem jeziku) je računalniški program za celostno izdelovanje osnovnih ter zahtevnejših besedil. Na primeru priprave projektnega poročila se boste na delavnici seznanili z osnovami urejanja besedil (oblikovanje, strukturiranje, spreminjanje, priprava tabel, računanje, vstavljanje kazala, slik in grafa).

Delavnici bi potekali na sedežu vaše organizacije ali drugem primernem prostoru za izvedbo računalniške delavnice, trajali bi okoli dve uri in pol.

Vabimo vas, da interes za izvedbo brezplačnih delavnic sporočite kontaktni osebi Simon Delakorda, Inštitut za elektronsko participacijo, na e-naslov simon.delakorda@inepa.si ali telefonsko številko 041 365 529.

Delavnici se izvajata v okviru projekta »Na-prostem.si: Prosto programje za digitalno vključenost NVO in uporabnikov«.