Skoči na vsebino

[Natečaj] Prostovoljec leta 2023

Mladinski svet Slovenije (MSS) že dvaindvajsetič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bodo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto.

Na natečaj se lahko prijavijo vsi, ki so v svoje dejavnosti v letu 2023 vključevali prostovoljske dejavnosti. K prijavi v natečaj vabijo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine, posameznike itd. Kot prostovoljstvo razumejo vsako prostovoljsko aktivnost, tudi če je ta potekala izven organizacij in formalnih okvirjev. Namen natečaja ni tekmovanje med prostovoljkami, prostovoljci in projekti, ampak vzpodbuda in nagrada za vse, ki sodelujejo kot prostovoljci in prostovoljke ter podpirajo prostovoljstvo v Sloveniji.

Grafika Prostovoljec leta | Vir: Mladinski svet Slovenije

V kategoriji posameznic in posameznikov bodo izbirali najboljše v 6 kategorijah:

  • Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 29 let in 30 let ali več, ter
  • Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico.

Pri projektih pa bodo izbirali

  • Naj prostovoljski projekt ter
  • Naj mladinski projekt.

Postopek prijave

Predlagatelj mora izpolniti spletno prijavnico.

Prijavnica za vse kategorije je enotna; znotraj nje pa imate 2 izbiri: posamezniki (prostovoljci, prostovoljke) in projekti. Prijavnici morate priložiti izjavo prostovoljca_ke z lastnoročnim podpisom pri prijavah za posameznike_ce oz. izjavo predlagatelja pri prijavah za projekte. Prijavnici lahko po želji priložite dokazila o prostovoljstvu, npr. kratek življenjepis prostovoljca_ke, fotografije, objave v medijih, izjave in mnenja drugih udeleženih itd.

Rok za prijave je ponedeljek, 8. april 2024.

Razpisno dokumentacije najdete na povezavi.

Vir: MSS