Skoči na vsebino

Natečaj: Panjske končnice riše vsa Slovenija

Čebelarska zveza Slovenije vsako leto razpiše natečaj za učence druge triade OŠ in učence, ki obiskujejo čebelarske krožke. Zaradi izbruha korone so omenjeni natečaj podaljšali do 10. maja 2020. Hkrati so pripravili nov natečaj za vse prebivalce Slovenije, ki ga lahko tudi vi, nevladne organizacije, razširite med svoje člane, prostovoljce, zaposlene.

Panjske končnice riše vsa Slovenija

Čebelarska zveza Slovenije razpisuje natečaj poslikave panjskih končnic za vse prebivalce Slovenije, da skupaj z risanjem lažje premagamo ukrepe, ki so sprejeti zaradi preprečevanja širjenja korona virusa. Priporočljivo je, da so panjske končnice narisane na leseni deščici dimenzije 28 x 13 x 1,5 cm, v kolikor to ni mogoče, pa se jih lahko ustvari tudi na drugih materialih, a naj bodo izdelki enakih dimenzij. Poleg vseh tradicionalnih motivov, ki so upodobljeni na klasičnih panjskih končnicah je priporočljivo, da se narišejo motivi povezani s pridelavo hrane v domačem okolju ter s pomenom čebel pri tem. Prijave s fotografijami izdelkov, kjer je vidno tudi ime in starost avtorja, bomo zbirali v komentarjih objave na naši facebook strani (@CebelarskaZvezaSlovenije ), lahko pa jih pošljete tudi na e-naslov: simon.golob@czs.si. Z izdelki se sodeluje v dveh kategorijah, glede na starost avtorja: kategorija pod 15 let in nad 15 let.
Prijave sprejemamo najkasneje do 10. maja 2020, najboljše in najbolj izvirne panjske končnice pa bodo tudi nagrajene.

Priporočljivo je, da poslikane panjske končnice poklonite čebelarju, pri katerem kupujete čebelje pridelke, naj bližnjemu čebelarju ali drugemu pridelovalcu hrane in se s tem njemu in čebelam simbolično zahvalite za lokalno pridelano hrano, ki je na naših mizah.

V kolikor se vam je pojavilo še kakšno vprašanje ali težava nas lahko kontaktirate na zgornji e-naslov ali na telefonsko številko 030 604 015.
S čebelarskimi pozdravi
Naj medi!
Čebelarska zveza Slovenije

Vir in foto: Čebelarska zveza Slovenije