Skoči na vsebino

Namizni računalniki za prizadete v poplavah 2023

Mreža nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo (Mreža NVO-VID) je vzpostavila pomoč prizadetim v poplavah v obliki računalniške opreme. Gre za brezplačne komplete namiznih računalnikov z monitorji in pripadajočo opremo (tipkovnica in računalniška miška), ki jih v okviru svoje redne dejavnosti nudi Društvo Duh časa. Pomoč vključuje tudi dostavo računalniške opreme. Zainteresirane posameznike, gospodinjstva, institucije in humanitarne organizacije, ki imate oz. ste zasledile potrebo po namiznih računalnikih, lepo vabimo, da stopite v stik z nami.

KAKŠNO BREZPLAČNO RAČUNALNIŠKO OPREMO NUDIMO PRIZADETIM V POPLAVAH 2023?

  • nudimo obnovljene komplete namiznih računalnikov z monitorji ter pripadajočo tipkovnico in računalniško miško, ki so uporabni še vsaj 5 let;
  • računalniki so opremljeni s preverjeno odprtokodno programsko opremo v slovenskem jeziku;
  • primerni so za vsakdanjo uporabo doma in za šolo (ustvarjanje vsebin, urejanje slik, spletno komunikacijo, manj zahtevne video igre);
  • ohišja računalnikov so pokončna ali ležeča;
  • računalniškim kompletom so priložena navodila za uporabo in priklop;
  • v primeru dodatnih potreb nudimo tudi posamezne dele računalniške opreme kot npr. monitorje, tipkovnice in mrežno opremo (kabli, stikala);
  • posamezniki in gospodinjstva prejmejo namizne računalnike in posamezne dele računalniške opreme v trajno last.

Računalnike, vključene v to akcijo, je Društvu Duh časa v preteklih mesecih doniralo Ministrstvo za javno upravo. Društvo nudi prejemnikom računalnikov brezplačno tehnično podporo, ki je na voljo na e-naslovu podpora@duh-casa.si.

 

KAKO SPOROČIM POTREBO PO NAMIZNEM RAČUNALNIKU ALI DELU RAČUNALNIŠKE OPREME?

Potrebo po namiznem računalniku ali delu računalniške opreme nam lahko sporočite na naslednja dva načina:

1) Prek spletnega obrazca na povezavi https://obrazci.duh-casa.si/, ki ga izpolnite z ustreznimi podatki.

2) Prek kontaktnega naslova sticisce@nefiks.si ali po telefonu (med 9.00 in 13.00) na številki 040 698 915 (Urška Marzidovšek).

 

SODELOVANJE PREK SPLETNE APLIKACIJE POPLAVE 2023 IN S HUMANITARNIMI ORGANIZACIJAMI NA TERENU

Pomoč v obliki računalniške opreme bomo vnesli v spletno aplikacijo Poplave 2023, ko bo to mogoče glede na potrebe odpravljanja posledic poplav.

Pri identifikaciji potreb po računalniški opremi in njeni dostavi do prizadetih posameznikov in gospodinjstev si želimo sodelovanja s humanitarnimi organizacijami na terenu.

V ta namen vas prosimo, da nas kontaktirate na sticisce@nefiks.si ali po telefonu (med 9.00 in 13.00) na številki 040 698 915 (Urška Marzidovšek).

 

IZVAJALCI POMOČI »NAMIZNI RAČUNALNIKI ZA PRIZADETE V POPLAVAH 2023«

Pomoč izvajamo članice Mreže nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo.

 

INFOMACIJE O POMOČI »NAMIZNI RAČUNALNIKI ZA PRIZADETE V POPLAVAH 2023« V PDF DOKUMENTU

Pdf dokument z informacijami o dobrodelni akciji »Namizni računalniki za prizadete v poplavah 2023« je dostopen na povezavi https://www.informacijska-druzba.org/wp-content/uploads/2023/08/Pomoc-Racunalniki-za-prizadete-v-poplavah-2023.pdf.

 

Pripravil organizacijski odbor akcije »Namizni računalniki za prizadete v poplavah 2023«
Matjaž Ugovšek
Simona Knavs
Simon Delakorda
Jože Gornik
Urška Marzidovšek