Skoči na vsebino

Na 12. Slovenskem kongresu prostovoljstva bo govora predvsem o merjenju učinkov prostovoljskega dela

Slovenska filantropija vabi na 12. Slovenski kongres prostovoljstva, ki bo 5. decembra 2019, na mednarodni dan prostovoljstva, od 10. do 17. ure v Hiši evropske unije v Ljubljani.

Kaj želimo povedati o svojem prostovoljskem delu in katere rezultate in učinke želimo spremljati? Ali znamo te učinke izmeriti in jih predstaviti? Znamo pogledati, kaj in koliko prostovoljstvo prispeva k družbeni blaginji? Kakšno metodologijo uporabiti in s kom se lahko povežemo?

Letošnji kongres bomo namenili merjenju učinkov prostovoljskega dela. Opažamo namreč, da je prostovoljstvo zelo zaželeno in prepoznano, ko rešuje različne krize, potem pa je njegov prispevek hitro pozabljen. V zadnjih letih več ali manj uspešno merimo prostovoljstvo številčno (število prostovoljcev, število prostovoljskih ur, število izvedenih delavnic …), ni pa raziskav dolgoročnih vplivov prostovoljstva na družbeno blaginjo (vpliv na kakovost življenja prejemnikov prostovoljske pomoči, kot tudi vpliv na kakovost življenja prostovoljcev).

Na kongresu se bomo spoznali z zanimivimi praksami merjenja učinkov prostovoljskega dela, ki jih izvajajo nekatere prostovoljske organizacije, nato pa bomo z metodo svetovne kavarne iskali odgovore na zgornja vprašanja. Na podlagi ugotovitev bomo zastavili nadaljnje delo na tem področju.

Na kongresu bomo tudi pregledali delo Etične komisije, ki se ji izteka mandat, in izbrali novo komisijo.

Za prijetno delovno vzdušje bomo poskrbeli tudi z odmori za kavo, kongres pa bomo sklenili s kosilom »SVETOVNI OKUSI«.

Vabimo vas, da se prijavite na povezavi najkasneje do 28. novembra 2019. Udeležba na kongresu je brezplačna. Število mest je omejeno.

Za vprašanja smo dosegljivi na 01 433 40 24 ali na slovenska@filantropija.org.