Skoči na vsebino

Meet and Code 2020 je nazaj in preklaplja na virtualno!

  • Novice

Vaše ideje lahko spremenijo svet. Pridružite se Meet and Code in postanite del te spremembe. Prijavite se zdaj!

S 1. junijem Meet and Code vabi lokalne nevladne in neprofitne organizacije po vsej Evropi, da se prijavijo za prejem nepovratnih sredstev za organizacijo dogodkov, ki spodbujajo zanimanje mladih Evropejcev za kodiranje in jim omogočajo dostop do digitalnih znanj. V zadnjih 3 letih se je več kot 138.000 mladih udeležilo skoraj 3000 programskih dogodkov.

Cilj Meet and Code je pomagati zgraditi svet, v katerem ima vsak mlad Evropejec digitalne spretnosti, potrebne za oblikovanje lastne prihodnosti. Meet and Code že četrto leto zapored vabi lokalne nevladne in neprofitne organizacije po vsej Evropi, da prijavijo svoje dogodke kodiranja za otroke in mlade, stare med 8 in 24 let. Nevladne in neprofitne organizacije iz 35 držav se lahko prijavijo prek spleta na www.meet-and-code.org do 10. septembra 2020. Vsak odobren dogodek bo prejel 400 eurov za izvedbo dogodka.

Organizacije iz naslednjih 35 držav lahko prijavijo svoje dogodke: Avstrija, Belgija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Ciper, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francija, Nemčija, Grčija, Madžarska, Irska, Italija, Kazahstan, Latvija, Litva, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Rusija, Srbija, Slovaška, Slovenija, Španija, Švedska, Švica, Velika Britanija in Ukrajina.

Vir: Zavod MISSS

Meet and Code nagradni natečaj

Meet and Code ni samo kodiranje. Toda kodiranje je eno izmed orodij, ki lahko pomaga spremeniti svet. 

Verjamemo, da lahko le raznolik in vključujoč svet zagotovi našo prihodnost, zato poskušamo mlade generacije spodbuditi, da storijo vse, kar je v njihovi moči, da živijo v svetu enakih možnosti in spoštovanja. Borimo se s spolnimi stereotipi in spolnimi razlikami na področju IT in kodiranja. Izobražujemo o podnebnih spremembah, onesnaževanju zraka in obnovljivi energiji. Skrbimo za lokalne skupnosti, naše domove in soseske. Nazadnje, to  želimo spremeniti v sodelovanju s celotno Evropo. Sodelujemo, da bi dosegli največje cilje.

Nagradni natečaj Meet and Code Award nagrajuje najbolj kreativne ideje dogodkov. Cilj je nagraditi najbolj kreativne in inovativne ideje o dogodkih, ki jih nevladne in neprofitne organizacije prijavijo, da bi mlade navdušili za kodiranje. Zmagovalci bodo prejeli 2000 evrov nagrade.

Prijavite se lahko v naslednjih 5 kategorijah: Dekleta in  IT!, Skupnost, Raznolikost in Kodiraj za planet  ter novost v letu 2020 – Kodiraj za Evropo.

Kdo stoji za Meet and Code?

Sooblikovali so ga SAP in Haus des Stiftens gGmbH iz Münchna, ki usklajuje postopek dodeljevanja nepovratnih sredstev skupaj s partnerji mreže TechSoup Europe. V letošnjem letu z velikim veseljem pozdravljamo sodelovanje Zvezno ministrstvo za notranje zadeve, gradbeništvo in skupnost (BMI), kjer bodo aktivno sodelovali in podprli 10 držav EU v okviru predsedovanja EU, ki se bo začelo julija. Skupaj s svojimi strateškimi partnerstvi in sodelovanjem lahko dosežemo ogromne korake pri premagovanju evropskega digitalnega razkoraka.

Prijavite se zdaj! Rok za prijavo: 10. september 2020
Preberite več o pogojih udeležbe: 
https://www.meet-and-code.org/si/sl/conditions-of-participation

Sledite nam na Facebook | Twitter | Instagram | #meetandcode | @SAP4Good

Stik z mediji: Jacek Cygan, TechSoup Europe, Warsaw, Poland
Elektronski naslov: 
jcygan@techsoup.org

Vir: Zavod MISSS