Skoči na vsebino

Katera objava je bila najbolj uspešna na naših družbenih omrežjih?

V tem kratkem članku vam bomo pokazali, kako lahko za vašo Facebook in Instagram stran pridobite uporabne statistične podatke.

Prijavite se v vaš Facebook račun in na strani vaše organizacije v levem meniju poiščite “Insights”.

Če se vam meni avtomatsko ne odpre, kliknite puščico v desnem kotu in izberite možnost ogleda profila preko strani.

Kliknite povezavo “Vpogledi/View Insights” v desni stranski vrstici svoje strani v Facebooku, da si ogledate pregled statističnih podatkov o uporabnikih in interakcijah za preteklo obdobje. Statistični podatki o uporabnikih vključujejo grafe za nove všečke, življenjske všečke ter dnevne, tedenske in mesečne aktivne uporabnike. Statistični podatki o interakciji prikazujejo podatke oglede objav ter grafe za všečke in komentarje objav.

Razdelek »Rezultati« vam prikaže statistiko dosega naših kanalov (FB in IG). Možno je, da obdobje prikaza sami določimo (npr. zadnji mesec, leto).

Na tej podstrani boste našli tudi statistiko »všečkov/follows« vaših strani in dobili podatek v katerem obdobju ste pridobili največ všečkov.

Razdelek »Audience« prikaže profil ljudi, ki sledijo vaši strani. S pomočjo te statistike pridobite podatke o spolu, starosti in lokaciji sledilcev.

Razdelek »Overview« prikaže objave, ki so dosegle največ interakcije med sledilci (všečki, deljenja, komentarji) in niso bile sponzorirane. Podatke lahko na žalost pridobite le za 90 dni.

Razdelek »Content« pa vam ponudi statistiko vseh objav za obdobje, ki ste ga izbrali. 

Obdobje določimo v desnem kotu zgoraj:

V statistiko lahko zajamete tako objave na zidu (posts) kot v zgodbah (Stories)

Z izbiro filtra lahko določite, ali želite statistiko le za Facebook stran ali tudi za Instagram.
S klikom na »Vrsta predstavnosti« pa lahko dobite statistiko le za objave, v katerih so bili posamezni elementi, kot so na primer videoposnetki, povezave, fotografije ali le besedilo.

Obdobje določimo v desnem kotu zgoraj:

Najbolj zanimivo pa bo, ko se boste poigrali s klikom na gumb »Reach«.

S klikom na »Reach« se bodo vse vaše objave v določenem obdobju razvrstile glede na največji doseg, ki so ga imele. In tako boste lahko hitro dobili statistiko top 3 objav na naših socialnih medijih!
Poigrate pa se lahko tudi s kliki na gumbe »Všečki in odzivi«, »Komentarji«, »Delitve«.

Primer top treh objav Zavoda Nefiks.