Skoči na vsebino

Kako govoriti novinarščino – delavnica za nevladne in zagovorniške organizacije

  • Novice

Kaj pričakujemo od medijev? Kaj ti potrebujejo od nas? Zakaj naše zgodbe ne doživijo objave? Kje najdem novinarja? Kako oblikovati in napisati zgodbo? Kje se lahko naučim nekaj več o tem, kako novinarstvo deluje v času socialnih omrežij? Če so to vprašanja, na katera iščete odgovore, se prijavite na delavnico »Kako govoriti novinarščino«, kjer boste te odgovore tudi dobili. Delavnico bo vodila izkušena novinarka, urednica in raziskovalka, dr. Sonja Merljak Zdovc.

Delavnica je še posebej oblikovana za nevladne organizacije in druge zagovorniške organizacije, ki vsak dan ustvarjamo zgodbe za javnost. Še posebej v času prihajajočega predsedovanja EU, ki bo povečalo odzivnost različnih javnosti do vsebin, ki jih nevladne organizacije prinašamo.

Na delavnico se prijavite s pomočjo spletnega obrazca –  do 22. junija 2020 do 15.00.

Vir: Sloga platforma

Vodja delavnice

Sonja Merljak Zdovc, slovenska novinarka in pisateljica, je urednica in novinarka spletnega časopisa za otroke Časoris. Zaposlena je bila pri dnevniku Delo. Kot znanstvenica raziskuje literarno novinarstvo in medijsko pismenost, nekaj let se je posvečala tudi zgodovini novinarstva.

Časoris je v preteklih letih dobil vrsto nagrad in priznanj – marca 2019 uvrščen med deset finalistov za prvo evropsko nagrado za medijsko pismenost. Projekt Zgodbe otrok sveta je oktobra 2019 prejel nagrado avstrijskega ministrstva za  Evropo, integracijo in zunanje zadeve Intercultural Achievement Award za najboljši medkulturni projekt v kategoriji mediji. Projekt je novembra 2019 prejel tudi evropsko nagrado Clarinet Project za projekte, namenjene ozaveščanju o migracijah in integracijah, in sicer v kategoriji splet in družbena omrežja (Web and Social Media).

>>> Več informacij