Skoči na vsebino

Kaj lahko nevladne organizacije pridobijo z Google orodji

  • Novice

V četrtek, 13. 2. 2020, od 17. do 20. ure je v prostorih Zavoda Nefiks potekala delavnica na temo Uporabe Googlovih orodij v društvih in zasebnih zavodih.

Na njej je vladalo sproščeno, a delovno vzdušje, saj je predavatelj Jan Magdić 15 udeležencem delavnice iz množice Goolovih orodij predstavil tista, ki so za društva in druge organizacije še posebej primerna, saj olajšujejo delo, s tem pa tudi povečujejo učinkovitost.

Vsebina predavanja se je osredotočila na orodja, ki jih Google ponuja za nevladne organizacije – Google za NVO (Google for nonprofits), paket storitev, ki ga lahko v Sloveniji pridobite brezplačno pri TechSoup Slovenija. Na predavanju smo pogledali osnovne značilnosti pakete, podrobneje pa smo si ogledali uporabo Googlovih aplikacij (G-Suite) – paket storitev v oblaku, tako iz vidika administratorja kot tudi uporabnika.

In, kaj lahko nevladniki pridobijo z uporabo Google orodij?

Predvsem je omogočeno lažje komuniciranje, deljenje datotek v oblaku (brez odvečnega prenašanja in podvajanja dokumentov), ustvarjanje email skupin, itd. Vse to pa je bilo podprto tudi z nasveti in načini uporabe določenih orodij.

Na polovici triurne delavnice smo imeli odmor za kavo in čaj, nato pa nadaljevali s programom in zastavljenimi vprašanji do 20. ure. Zaradi veliko možnosti, ki jih nudi Google s svojimi številnimi orodji, se je koristno in smiselno udeležiti take delavnice, ki je še posebej primerna prav za različne vloge in opravila v organizacijah. S tem namreč spoznamo orodja, ki bi nam pri našem delu prišla v poštev, tudi če zanje morda prej sploh nismo vedeli. Kot dokaz na to, smo v odgovor na pogosto predavatelju zastavljeno vprašanje: “Ali vidite smisel, koristnost tega?,” vedno znova pritrjevali. Na delavnici, ki smo se je udeležili z različnim predznanjem, je vsak imel možnost najti nekaj novega zase.