Skoči na vsebino

Kaj je COACHING in ali se ga želite udeležiti?

  • Novice

Coaching posameznika uči ciljno usmerjenega mišljenja, postavljanja relevantnih ciljev in efektivne strategije, ki vodi do njihove uresničitve. Sama beseda coaching izhaja iz srednjeveške besede ˝coche˝, ki pomeni voz (nošenje, prenos). To je pomen coachinga in coacheve vloge še danes: pomagati klientu, da prepotuje pot iz začetnega stanja v želeno stanje. Coaching je kot učinkovita metoda soočanja s spremembami in učenja na svetu na svetu prisoten že več kot 40 let, v poslovnem svetu 20 let, na Slovenskem pa okrog 10 let (Coaching, Wikipedia).

V času mednarodnega tedna coachinga (od 4. do 10. maja 2020) na CNVOS in ICF Slovenia chapter pripravljajo brezplačni spletni coaching za nevladne organizacije. Brezplačna predstavitev coachinga z možnostjo individualne in skupinske refleksije bo potekala v sredo, 6. 5. 2020, med 9. in 12. uro.

Začeli boste z dvournim vodenim moderiranim procesom. V tem delu boste s pomočjo orodij Points of You (The Coaching Game) preizkusili moč fotografije kot medija v procesih samoraziskovanja in coachinga pri delu s skupinami. Hkrati boste raziskovali različne zorne kote na temo trenutne situacije. Po kratkem odmoru pa boste imeli v zaključnem delu možnost, da v ločenih virtualnih sobah izkusite do 40-minutni individualni coaching z enim izmed prisotnih coachev.

Udeležba na dogodku je brezplačna, prijavite se tukaj. Prijave sprejemajo do 1. maja 2020 oz. do zasedenosti prostih mest. 

Vir: