Skoči na vsebino

Društvo Lipa Domžale – Univerza za tretje življenjsko obdobje

O Društvu Lipa iz Domžal je spregovoril predsednik Marjan Ravnikar in nam v sliki in besedi ter v kratkem predstavitvenem filmu približal bogato delovanje društva, ki obsega vse od športnih dejavnosti do različnih delavnic in učenja tujih jezikov.

Kakšno je poslanstvo vaše organizacije (na kak način bogatite skupnost) in kaj ste v lanskem letu počeli?

Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale je namenjena odraslim v poznejših letih in brezposelnim, ne glede na stopnjo formalne izobrazbe, politično, narodnostno ali versko pripadnost, oziroma drugo osebno okoliščino.

V našem društvu lahko pridobivate ali obnavljate znanje tujih jezikov, se udeležujete kulturnih dogajanj in delavnic, v športno rekreativnih skupinah poskrbite za svoje fizične sposobnosti, v zanimivih strokovno vodenih izletih pa si ogledate kulturne, naravne in zgodovinske zanimivosti doma in v tujini.

Izdali smo tudi brošuro, ki je namenjena predstavitvi študijskih programov, ki se izvajajo v tekočem letu. Študijsko leto pričnemo z mesecem oktobrom in zaključimo konec maja.
Redno organiziramo enodnevne strokovne ekskurzije, ki so povezane s študijskimi krožki. Enkrat letno organiziramo tudi več dnevno potovanje v sodelovanju z agencijo.

 

Na katere dosežke vaše organizacije ste najbolj ponosni?

Društvo Lipa – U3ŽO Domžale se lahko ponaša, da je v okolju, ki deluje pozitivno sprejeta s podporo lokalnih skupnosti, saj s svojim delom in vključevanjem občanov v tretjem obdobju jeseni lahko omogoča kvalitetno preživljanje tega obdobja.

Kdo so obrazi vaše organizacije in kako doprinašajo k izvajanju vaših aktivnosti?

Marjan Ravnikar, predsednik, Marija Rupert, strokovna sodelavka, Mimi Miklavčič, strokovna sodelavka in Jože Petarka, strokovni sodelavec. Potem imamo organe društva in pa zelo pomemben člen društva: predavatelji in pa animatorji skupin.

 

Kaj so vaša najpomembnejša spoznanja na področju, na katerem delujete?

Slušatelji, ki obiskujejo študijske krožke v našem društvu – ni samo učenje, temveč zelo pomemben faktor je tudi druženje in medsebojno sodelovanje.

 

Koga vabite v svoje vrste in kaj lahko pri vas počne?

V naše društvo so vključeni predvsem občani, ki zaključijo delovno kariero, gredo v pokoj in potem pri nas lahko počnejo vse tisto, za kar v času delovne dobe ni bilo časa.

 

Kaj lahko ponudite drugim organizacijam in kaj je tisto, kar bi od drugih organizacij sami potrebovali?

Lahko sodelujemo na raznih kulturnih prireditvah z nastopi, kot naprimer imamo mesečne nastope v domovih starejših po občinah.

Društvo Lipa Domžale
Ljubljanska cesta 58, Domžale
 01 722 66 70
 lipa.domzale@t-2.net

drustvo-lipa.si
Društvo LIPA Domžale