Skoči na vsebino

Tabor: Usposabljanje za mladinske karierne voditelje (izvajalce) Zavoda Nefiks

Tabor za mladinske karierne voditelje Zavoda Nefiks organiziramo, ker vemo, da želijo mladi pomagati vrstnikom pri njihovem osebnostnem razvoju in karierni usmeritvi.

Zato vabimo na tabor vse, ki jih zanima sodelovanje pri izvajanju projektov Zavoda Nefiks s področja kariernega razvoja (karierni labirint, karierni dan, itd.) ali pa bi radi pridobili osnovno znanje izvajanja kariernih in prostovoljskih aktivnosti za mlade.

Pojmi kot so: vodenje delavnic, mladinsko delo, karierna pismenost bodo osnova tabora. Učinkovito polnjenje življenjepisa pa neizogibni rezultat sodelovanja z nami. 🙂

Vsebine usposabljanja:
– o vodenju skupine;
– priprava in izvedba kariernih delavnic;
– vodenje delavnic za mlade;
– timsko delu;
– osnove kariernega svetovanja;
– delo s prostovoljci.

Za kvaliteto in učinkovito delo na taboru bodo poskrbeli trenerji Zavoda Nefiks: Nives Felić, Brina Smovnik, Katarina Vetrih, Sara Pavlović in drugi. Prijave sprejemamo preko te prijave, za dodatne informacije pa lahko stopite v stik z nami preko nefiks@nefiks.si, FB Zavod Nefiks ali na našega IG profila.

In, da ne bo vse le teorija, za vse naše mladinske karierne voditelje pripravljamo vrsto projektov, kjer boste v praksi uporabili pridobljeno znanje (karierni labirint, karierni dan, sodelovanje v MC Vič, itd.).
Sodelovanje je še posebno primerno za vse, ki tudi sami iščete svoje zaposlitvene priložnosti v šolstvu pa tudi povsod tam, kjer ste v stiku z ljudmi. Naše izkušnje kažejo, da mladi, ki v okviru naših dejavnosti navežejo stik s šolami, kasneje tam lažje dobijo zaposlitev.

Izvedba:
Tabor bo potekal v Mladinskem centru Idrija, kjer bo posrkbljeno za prenočišče in prehrano. Prevoz iz Ljubljane bo organiziran, tako da zanj ni potrebno skrbeti. Točen urnik prejmejo prijavljeni udeleženci teden dni pred taborom.

Ker tabor orgniziramo s finančno podporo MOL in URSM je za vse udeležence sodelovanje brezplačno.

Tags: