Skoči na vsebino

Študijski obisk: NVO in mladi v primorsko-notranjski regiji

Stičišče Središče 25. avgusta organizira študijski obisk za nevladne organizacije iz osrednjeslovenske regije. Z njim želimo udeležencem približati delovanje in projekte drugih organizacij, in sicer tokrat predvsem na področju dela z mladimi.

Odpeljali se bomo v Postojno, Pivko in Cerknico. Odhod bo iz Ljubljane. Obisk bo trajal od 9. do 16. ure.

PRIJAVA

 

V sodelovanju z regijskim stičiščem nevladnih organizacij Primorsko-notranjske regije Boreo smo pripravili naslednji program:

  • Predstavitev Zavoda Samostojen si v Cerknici. Pod njihovim vodstvom deluje Večgeneracijski center, v letu 2019 pa so v cerkniški šoli odprli tudi prostore, namenjene mladim – center Petka. Kljub epidemiji in raznim ukrepom so v zadnjem letu tudi v tem centru aktivno delovali, zato so res primer dobre prakse. V letošnjem letu so na OŠ Antona Globočnika v Postojni odprli tudi mural, ki so ga izdelali pri Zavodu Samostojen si v sklopu projekta Preslišan jok izgubljenih/ukradenih otrok.
  • Predstavitev Društva Mladi za Pivko, ki so na občini Pivka dosegli, da se na razpis, ki je namenjen projektom za mlade, lahko prijavi tudi neformalna skupina mladih s svojim projektom. Občina je tudi namenila prostore za mladinski center v Pivki, ki ga bodo uredili pri društvu. Sodelujejo tudi pri pripravi Strategije za mlade.
  • Predstavitev Mladinskega centra Postojna, ki bo ravno pričel z vsakoletnim festivalom Zmaj ‘ma mlade. Prostori Mladinskega centra so namenjeni predvsem mladim in njihovim vsebinam. Nudijo jim podporo pri lastnih projektih, aktivno sodelujejo s Klubom študentov občin Postojna in Pivka. Prostore oddajajo tudi nevladnim organizacijam v brezplačno uporabo. V ta namen smo pripravili spletno aplikacijo, prek katere enostavno rezervirajo prostore za svoje potrebe. Pod okriljem Mladinskega centra deluje tudi regionalno stičišče Boreo.
  • Predstavitev Društva prijateljev mladine občin Postojna in Pivka. Sodelujejo pri večini projektov Zveze prijateljev mladine Slovenije (Poštar Pavli, Evropa v šoli …), vsako leto organizirajo letovanje za otroke iz občin Postojna in Pivka, v sodelovanju z Osnovno šolo Antona Globočnika so pripravili projekt BeeMe – “soba” pobega na prostem, za katerega upajo, da bo v jeseni v sodelovanju s TIC Postojna tudi na voljo turistom.

Stičišče Središče bo poskrbelo za prevoz in kosilo.

Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest.

PRIJAVA

 

Pozor! Udeležba je mogoča le ob izpolnjevanju PCT pogojev.

***
Aktivnost sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019-2023.