Skoči na vsebino

STATUS V JAVNEM INTERESU – Kako ga pridobiti in kakšne so ugodnosti?

Zakon o nevladnih organizacijah, ki je bil sprejet leta 2018, v slovenski pravni red prinaša opredelitev nevladne organizacije in uvaja status nevladne organizacije v javnem interesu, ki nadomešča nekdanji status društva v javnem interesu. Nevladni organizaciji se podeli status nevladne organizacije v javnem interesu na določenem področju, če njeno delovanje na tem področju presega interese njenih ustanoviteljev oziroma njenih članov in je splošno koristno. Status v javnem interesu podeljujejo resorna ministrstva.

Ugodnosti za NVO s statusom so prednost pri javnih razpisih, upravičenost do donacij iz 0,5 (po novem 1) % dohodnine, brezplačni najem občinskih prostorov …

Delavnica bo potekala v četrtek, 18. februarja ob 14.00 preko Zoom-a.

PRIJAVA

 

Udeleženci bodo na delavnici izvedeli več o različnih pogojih za pridobitev statusa, kje najdejo vse potrebne dokumente za prijavo, komu jih posredujejo, kaj status pomeni zanje, kakšne so obveznosti in ugodnosti za NVO v javnem interesu.

Na delavnici bo ga. Karmen Mitrovič (MDDSZ) podrobneje predstavila pridobitev statusa nevladne organizacije v javnem interesu na področju socialnega varstva.

Predavateljici:
Ana Gregorič (Stičišče Središče), Karmen Mitrovič (MDDSZ)

***
Aktivnost sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019-2023.

Datum

18. Feb. 2021
Expired!

Ura

14:00 - 15:30

Povezava

Prijava

Lokacija

Na spletu
Kategorija
Stičišče Središče

Organizator

Stičišče Središče
Tel. številka
040 698 915
Email
sticisce@nefiks.si
Prijava

Naša aktualna usposabljanja

Ničesar nismo našli.

Druge delavnice za NVO

Ničesar nismo našli.