Skoči na vsebino

Sheng Zhen Meditation in Motion and Stillness

Društvo Tolmun, tai chi in qigong šola, vabi na zanimivo predstavitev vse: laike, začetnike in sheng zhen izvajalce.

Predstavitev poteka v angleščini. Vodi in izvaja jo Karma Tsultim Namdak, Sheng Zhen senior učitelj. Je človek bogatih izkušenj in znanj. Rojen in nadvse preprosto vzgojen na podeželju Kraljevine Sikkim, ob vznožju Tibeta, se je 20 let šolal v tibetanskem budističnem samostanu njegove svetosti XVI. Karmapa. Študiral in diplomiral je iz budistične filozofije ter pozneje poučeval na priznanem Inštitutu Karma Shri Nalanda v Ramteku v Sikkimu. Zaradi znanja tujih jezikov je v Delhiju poučeval tuje študente, predvsem tiste iz Evrope, na Karmapa International Buddhist Institute, kjer potekajo akademski seminarji budistične filozofije in zgodovine ter tibetanskega in sanskrt jezika. Sedaj živi v Nemčiji, kjer ima v Hamburgu svojo šolo Sheng Zhen Meditation in Stillnes and Motion. Karma Tsultim Namdak je nadvse zanimiv sogovornik. Z njim se je lansko pomlad pogovarjal Igor Gregorc. Intervju, ki je bil objavljen v reviji Jana.

KDAJ ?         V petek od 18:00 do 20:00

KJE ?           Ljudski dom Šentvid, Prušnikova 99, Ljubljana

Seznanili se bomo s Sheng Zhen meditacijo v gibanju in mirovanju – o pomenu in globini meditacije ter o dobrobitih takih oblik gibanja za ohranjanje zdravja na vseh ravneh.

Poučevanje Sheng Zhen oblik je večplastno. Ob učenju form se prejme tudi številne koristne napotke, kako gibe izvajati čimbolj pravilno tako iz energijskega kot iz zdravilnega vidika vadbe. Seznanimo se z ustreznim pomenom gibov in vodili, kako vaditi, da se telo jača in čvrsti, obenem pa vzdržuje potrebno sproščenost, da se ne prehitro iztroši.

VSTOPNINE NI.

ZARADI REZERVACIJE SEDEŽA JE PRIJAVA OBVEZNA NA:
e-mail: info@taichi-sola.si   ali   tel/SMS: 041/430-650

PRISRČNO VABLJENI !

Datum

13. Mar 2020
Expired!

Ura

Prosimo, da ne zamujate. Hvala.
18:00 - 20:00

Povezava

Več inofrmacij

Lokacija

Ljudski dom Šentvid
Prušnikova ulica 99, 1210 Ljubljana-Šentvid
Kategorija
Več inofrmacij

Naša aktualna usposabljanja

Ničesar nismo našli.

Druge delavnice za NVO

Ničesar nismo našli.