Skoči na vsebino

Razpisi in izzivi NVO v JV delu osrednjeslovenske regije

Za vseh 25 občin osrednjeslovenske regije bomo izvedli spletno delavnico “Razpisi in izzivi”, kjer bomo seznaniti društva, zasebne zavode in fundacije s priložnostmi za financiranje ter jim ponuditi prostor za razpravo o izzivih, s katerimi se srečujejo pri delovanju v posamezni občini – tako o prednostih in slabostih občinskih razpisov kot tudi drugih izzivih organizacij, ki delujejo v občini.

Kdaj: četrtek, 23. 5. 2024, ob 17.30 do 19.00
Kje: preko spleta, ZOOM
Prijava: Prijavni obrazec
Za koga: za nevladne organizacije s sedežem v občinah JV dela osrednjeslovenske regije – Občina Dobrepolje, Grosuplje, Ig, Ivančna Gorica, Škofljica, Velike Lašče, Šmartno pri Litiji

Zakaj le za te? Ker bo del delavnice namenjen tudi razpravi o izzivih v občini, zato želimo, da so prisotne lokalne organizacije.

Vsebina delavnice:
1. del:

  • O razpisih: evropski, nacionalni in občinski razpisi ter drugi viri – kateri so na voljo, kje jih najti, kako oceniti ustreznost razpisa za svojo NVO
  • O prijavah na razpise: uspešne in neuspešne prijave – kaj jih loči, kako zasnovati dobro, uspešno projektno prijavo

2. del:

  • Razprava o razpisih: prednosti/slabosti občinskih razpisov in priporočila za občino, katere vire poleg občinskih NVO že črpajo, za katere imajo podporo (LAS svetovalci, občinski svetovalci ipd.) in katere bi si želeli, pa bi rabili pomoč.
  • Razprava o izzivih v občini: kaj poleg sredstev še manjka NVO v občinam, kaj bi se dalo spremeniti s povezovanjem NVO, s predlogom Občini za izboljšave ipd.

 

Delavnico bo vodila Darja Sekula Krstič, ima večletne izkušnje v nevladnem sektorju, tako s povezovanjem organizacij in sodelovanjem z drugimi ključnimi deležniki, kot pridobivanjem sredstev, pisanjem in vodenjem projektov ter svetovanjem organizacijam pri tem.

➞ Delavnica je namenjena predstavnikom članom in sodelavcem društev in zasebnih zavodov, ki delujejo v Občinah Dobrepolje, Grosuplje, Ig, Ivančna Gorica, Škofljica, Velike Lašče, Šmartno pri Litiji.
➞ Delavnica bo trajala predvidoma 90 minut.
➞ Udeležba na delavnici je brezplačna.

***
Aktivnost sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO.

Datum

23. Maj. 2024
Expired!

Ura

17:30 - 19:00

Povezava

Prijava

Lokacija

Na spletu
Stičišče Središče

Organizator

Stičišče Središče
Tel. številka
040 698 915
Email
sticisce@nefiks.si
Prijava

Naša aktualna usposabljanja

Ničesar nismo našli.

Druge delavnice za NVO

Ničesar nismo našli.