Skoči na vsebino

Pravni okvirji trženja in optimalne obdavčitve v NVO

Četudi osnovni namen nevladnih organizacij ni pridobivanje dobička, lahko pridobitna (tržna) dejavnost predstavlja svež vir povsem nenamenskih sredstev in način uravnoteženja svojih financ. Organizacija koncertov, predstav in drugih dogodkov z vstopnino, prodaja knjig in založništvo, prodaja koledarjev, majic, izdelovanje recikliranih izdelkov, zaračunavanje za svoje izobraževalne, svetovalne, raziskovalne ali športne storitve predstavljajo zgolj majhen delež možnosti.

Na delavnici bodo celostno prikazani pravni okvirji izvajanja tržnih dejavnosti v nevladnih organizacijah, pogoji za njihovo izvajanjeposledice, ki jih prinašajo, in vse ostalo, kar je dobro poznati preden se lotimo prodaje blaga ali storitve.

Z izvajanjem tržne dejavnosti so povezane tudi davčne obveznosti, zato bodo na delavnici predstavljeni tudi davčni vidiki delovanja nevladnih organizacij, načini obračunavanja davčnih obveznosti in praktični nasveti za njihovo znižanje. Seminar pojasnjuje tudi, kaj vse sodi med davčno upravičene stroške in katere davčne olajšave poznamo. Predstavljene bodo tudi ugodnosti in pasti vstopa v DDV sistem po novem in kako obračun DDV izkoristiti sebi v prid.

Delavnica je namenjena predsednikom, direktorjem, tajnikom, članom upravnih ali izvršnih odborov in drugim osebam v društvih in drugih nevladnih organizacijah,  ki skrbijo za njihov razvoj in jih zanimajo posebnosti izvajanja pridobitne (tržne) dejavnosti v nevladnih organizacijah.

Matej Verbajsvodja pravne službe CNVOS, ki se že več kot petnajst let ukvarja s pravnim svetovanjem nevladnim organizacijam, zanje pripravlja pogodbe, pravilnike, tožbe in druge pravne akte ter izvaja predavanja in delavnice. Sodeloval je tudi pri pripravi mnogih predlogov predpisov, novel predpisov in zakonskih iniciativah v korist nevladnih organizacij.

Na delavnico se prijavite prek spodnjega obrazca. Prijava na delavnico ne pomeni avtomatsko zagotovljene udeležbe. V prijavi navedite, kakšne so vaše dosedanje izkušnje na predmetnem področju in kako vam bo znanje z delavnice koristilo oz. v praksi pomagalo vaši organizaciji. Pri tem bodite čim bolj konkretni, saj bomo udeležence izbrali na podlagi tega opisa. O izboru vas bodo obvestili najkasneje pet delovnih dni pred delavnico.

 

 PRIJAVA

 

Datum

05. Mar. 2020
Expired!

Ura

13:00 - 18:00

Lokacija

CNVOS
Povšetova 37, 1000 Ljubljana
Kategorija
CNVOS

Organizator

CNVOS
Tel. številka
01 542 14 22
Email
info@cnvos.si
Spletna stran
https://www.cnvos.si/
VEČ INFO IN PRIJAVA

Naša aktualna usposabljanja

Ničesar nismo našli.

Druge delavnice za NVO

Ničesar nismo našli.