Skoči na vsebino

OBVLADOVANJE PSIHOTIČNE KRIZE V DOMAČEM OKOLJU Z UPORABO ALTERNATIVNIH STRATEGIJ

ŠENT – Slovensko združenje za duševno zdravje sodeluje kot partner v evropskem projektu ZERO COERCION, ki je del evropskega programa Erasmus +. Cilj projekta je povečanje kompetenc oseb s shizofrenijo, njihovih svojcev, skrbnikov in strokovnjakov za duševno zdravje za reševanje kriz z uporabo strategij, ki so alternativne prisili. Vabimo vas, da se nam pridružite na nacionalnem zaključnem srečanju projekta. Udeležba je brezplačna.

POMEMBNO: Srečanje bo potekalo v angleškem jeziku.

Udeležba je brezplačna, število mest je omejeno.

Prijave pošljite najkasneje do torka 26.10. 2021 na e-naslov: barbara.dolnicar-teul@sent.si (napišete ime in priimek udeleženca ter naziv organizacije). Za udeležbo je nujno izpolnjevanje pogoja PCT (prebolevnost, cepljenje, testiranje).

 

Urnik dogodka

sreda

9:30 - 10:00
Prihod in registracija udeležencev, kava za dobrodošlico
10:00 - 10:30
Obvladovanje psihotične krize v domačem okolju: kaj se danes dogaja v naših skupnostih in na ravni EU?
Predavateljica: prof. dr. Vesna Švab, predsednica ŠENT-a, Slovenskega združenja za duševno zdravje
10:30 - 11:15
Projekt ZERO COERCION: obvladovanje psihotične krize v domačem okolju z uporabo alternativnih strategij prisile. Predstavitev rezultatov projekta.
Predavatelj: Gregor Cotič, vodja projekta
11:15 - 11:30
Odmor za kavo
11:30 - 13:00
Okrogla miza: Kaj lahko storimo za izboljšanje obvladovanja psihotične krize v domačem okolju in kako lahko rezultate ZERO COERCION uporabljajo naše skupnosti?
Sodelujoči: - Andreja Štepec, predsednica Sveta uporabnikov ŠENT, svetovalka v programu Socialno zagovorništvo, - mag. Edo P. Belak, predsednik Foruma svojcev Slovenije, - Aleksander Gouchtchine, prostovoljcev v društvu ŠENT in svojec osebe s težavami v duševnem zdravju, - prisotni udeleženci. Moderator: Gregor Cotič, vodja projekta ZERO COERCION
13:00 - 13:15
Zaključki