Skoči na vsebino

Pravopis z Majo: Nadaljevalna delavnica pravopisa

Naš pravopis je vrednota, ki jo radi ohranjamo – ni pa to vedno najlažje. Delavnica je druga v sklopu in predstavlja nadaljevanje delavnice, ki smo jo že izvedli.

Na nadaljevalni delavnici pravopisa bomo dodatno utrdili zahtevnejša pravopisna pravila, ki so vezana na rabo velike in male začetnice, ločila ter pisanje skupaj oz. narazen. Opozorili bomo na najpogostejše napake, pri tem pa izhajali iz konkretnih primerov zapisanih besedil. Pogledali si bomo tudi primere besed, ki nam delajo preglavice pri sklanjanju (je prav z drvmi, z drvami ali z drvi?), ter skupaj ugotavljali, kako lahko svoja besedila tudi stilistično izboljšamo.

Predstavili bomo tudi spletno dostopne jezikovne vire, na katere se lahko naslonimo pri reševanju jezikovnih vprašanj.

PRIJAVA

 

Zakaj na delavnico?
Ker je tvorjenje ustrezno zapisanih besedil nepogrešljivo tudi v svetu nevladnih organizacij!

Usposabljanje bo izvedla profesorica slovenščine Maja Đević Prah.
Usposabljanje bo interaktivno, preko spleta boste s svojimi vprašanji in mnenji sodelovali tudi vi.

➞ Usposabljanje je namenjeno članom in sodelavcem društev in zasebnih zavodov Osrednjeslovenske regije. Prijave zbiramo do zasedbe 20 prostih mest.

Usposabljanje bo trajalo predvidoma 60 minut, izvedeno pa bo preko spletnega orodja ZOOM. 15 minut pred usposabljanjem boste na elektronski naslov prejeli link, kamor boste kliknili in boste lahko usposabljanje spremljali.

PRIJAVA

 

Za sodelovanje je dobro, da ima vaš računalnik mikrofon, nič pa ni narobe, če ima delujočo kamero. Usposabljanje pa lahko spremljate tudi na pametnem telefonu. Tekom usposabljanja bomo poskrbeli tudi za tehnično pomoč tistim, ki se usposabljanja na tak način udeležujete prvič. Večjih tehničnih težav ne pričakujemo, saj je orodje preprosto za uporabo. Potrebujete pa tudi miren kotiček, kjer ne bo šumov iz okolja.

***
Aktivnost sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019-2023.