Skoči na vsebino

Ljubljana National Animal Rights Day 2023

Kdaj: Nedelja, 4. junij od 11:00 do 12:00
Kje: Prešernov trg, Ljubljana

Shod bo potekal v nedeljo, 4. junija 2023, ob 11:00-12:00 na Prešernovem trgu. Zbrali se bomo ob 10:00 na parkirišču v Tivoliju in se od tam sprehodili do lokacije shoda. S tablami za pravice živali, majicami NARD in transparentom ‘Naš planet je tudi njihov.’ / ‘Our planet, theirs too.’ se bomo pridružili 200 mestom po celem svetu, v katerih bomo ta dan imeli pogrebno slovesnost za vse milijarde živali, ki so v preteklem letu izgubile življenje zaradi prehrambene industrije.

Shod bo miren, tih in žalujoč, podoben slovesnosti na pogrebih. Namesto nas bodo govorili napisi na tablah s slikami živali iz hlevov, klavnic, kletk in mrež, laboratorijev in cirkusov. Napisi bodo v slovenskem in angleškem jeziku. Prebrali bomo deklaracijo pravic živali v slovenskem in angleškem jeziku, pod katero se bodo na koncu shoda lahko podpisali vsi sodelujoči in mimoidoči podporniki. Vsak od nas bo dodal tudi elektronski podpis in se s tem podpisal pod svetovno deklaracijo. Mimoidočim bomo delili informativne letake.
Po shodu bo od 13.00 dalje potekal Veganski piknik v Tivoliju, ki bo nasprotje pogrebne slovesnosti, saj je namenjen druženju aktivistov s shoda, preizkušanju okusne veganske hrane in pozitivni vzpodbudi k odločitvi za veganstvo. Na voljo bodo informativni letaki, mesto za prijavo na Veganski izziv in mize za veganske dobrote.
Če si pripravljen/a sodelovati na shodu, se nam javi preko obrazca. ❤️
Vsak sodelujoči dobi majico NARD, ki jo lahko po shodu obdrži. Na pikniku bomo zbirali prostovoljne prispevke za kritje stroškov izvedbe shoda in naše nadaljnje delo za živali. Podatki so namenjeni organizaciji shoda in za morebiten kontakt na dan dogodka.
Organizator:
Slovensko vegansko društvo / www.vegan.si
N.A.R.D. / www.thenard.org
Tags:

Datum

04. Jun. 2023
Expired!

Ura

11:00 - 18:00

Povezava

Več informacij

Lokacija

Prešernov trg
Prešernov trg, Ljubljana

Organizator

Slovensko vegansko društvo
Tel. številka
068 645 622
Email
info@vegan.si
Spletna stran
http://vegan.si/
Več informacij

Naša aktualna usposabljanja

Ničesar nismo našli.

Druge delavnice za NVO

Ničesar nismo našli.