Skoči na vsebino

Jenny From The Block: Konferenca o uporabi blockchain tehnologij v kulturnem in kreativnem sektorju

Društvo za sodobno kulturo Fotopub v sodelovanju s Centrom za kreativnost v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje pripravlja konferenco o uporabi blockchain tehnologij v kulturnem in kreativnem sektorju ter spremljevalno skupinsko razstavo desetih mednarodnih umetnikov, ki v svojem delu raziskujejo tehnologijo blockchain in povezane koncepte.

Prvi korak k raziskovanju novega modela delovanja je konferenca Jenny from the Block, ki želi slovenske kulturne operaterje, tako posameznike kot institucije, izobraziti o ugodnostih uporabe tehnologije blockchain v svojem vsakodnevnem delovanju.

Dvodnevna konferenca s priznanimi mednarodnimi predavatelji bo v prvem dnevu s pričetkom ob deseti uri v treh vodenih okroglih mizah raziskala teme uporabe blockchain tehnologij v umetniškem trgu, implementacije blockchain tehnologij na vsakodnevno delovanje kulturne institucije in možnosti razvoja blockchain tehnologij v prihodnosti ter nevarnosti njihove uporabe.

V drugem dnevu bodo okroglim mizam sledile tri delavnice, ki bodo zainteresirane posameznike uvedle v razumevanje avtorskih pravic v povezavi z blockchain tehnologijami z dr. Majo Bogataj Jančič, jim predstavile osnove trgovana s kriptovalutami z Blažem Blokarjarjem iz podjetja Bitstamp, ter jih vodile po procesu izgradnje SkyMinerja, naprave, ki neuporabljeni internet vsakega posameznega uporabnika posreduje naprej v mrežo.

Udeležba na konferenci je brezplačna in ne potrebuje predhodne prijave. Udeležba na delavnicah potrebuje predhodno prijavo na fotopub@fotopub.com

Projekt v produkciji Fotopuba je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Datum

17. - 18. Sep 2020
Expired!

Ura

10:00

Povezava

Informacije

Lokacija

Muzej za arhitekturo in oblikovanje
Rusjanov trg 7, Ljubljana

Organizator

Center za kreativnost
Spletna stran
https://www.czk.si/
Informacije

Naša aktualna usposabljanja

Druge delavnice za NVO

Ničesar nismo našli.