Hospicafe: NISI SAM(A)

Prijazno vabljeni na Hospickafe, ki bo v Konzorciju LJ, 28.1.2020 z začetkom ob 18.uri.

Samost je prostor
za odnos s samim sabo.”

Samost, samota, osamljenost.

Kaj pomeni biti zares sam? Kdaj je samota nujna, kdaj blagodejna, kdaj omejujoča? Kako se povezovati, ne da bi netili nezdrave naveze? Kaj je dobra samost in kaj dobra povezanost? Kako se povezovati?

In kako se vse to odraža v času izgub in bolezni?

Z vami bosta Štefanija Lukič Zlobec, predsednica Združenja Spominčica, prostovoljka in Urban Urbanc, predavatelj, avtor, svetovalec.


Hospickafe je neformalen družabni dogodek, na katerem se v varnem vzdušju dvajsetletne tradicije Slovenskega društva hospic, ki skrbi za umirajoče in njihove svojce, pogovarjamo o minljivosti. Delimo izkušnje spremljanja hudo bolnih, pričujemo o  smrti, govorimo o procesu žalovanju ob izgubi bližnjega. Vse to s spoštovanjem in ranljivostjo ob zgodbah žalosti, bolečine in strahu,  razočaranj, občutkov krivde in odpuščanja. Sebi in drugim temo smrti pomagamo udomačiti, skušamo jo detabuizirati. V našo družbo zato vabimo osebe, ki so izgubile bližnje, ljudi z lastno izkušnjo minljivosti in vse tiste, ki bi želeli prisluhniti izkušnjam in se v pogovoru notranje obogatiti. Vabljeni k odpiranju srca in pričevanju o svojih izkušnjah!

Date

28. Jan 2020
Expired!

Time

18:00

Labels

Mestna občina Ljubljana

Location

Knjigarna Konzorcij
Slovenska 29, 1000 Ljubljana

Organizer

Slovensko društvo hospic
Phone
01 24 44 493
Email
info@hospic.si
Website
http://www.hospic.si/

Prihajajoči dogodki

julij 2021
oktober 2021
No event found!