Skoči na vsebino

Hospicafe: NISI SAM(A)

Prijazno vabljeni na Hospickafe, ki bo v Konzorciju LJ, 28.1.2020 z začetkom ob 18.uri.

Samost je prostor
za odnos s samim sabo.”

Samost, samota, osamljenost.

Kaj pomeni biti zares sam? Kdaj je samota nujna, kdaj blagodejna, kdaj omejujoča? Kako se povezovati, ne da bi netili nezdrave naveze? Kaj je dobra samost in kaj dobra povezanost? Kako se povezovati?

In kako se vse to odraža v času izgub in bolezni?

Z vami bosta Štefanija Lukič Zlobec, predsednica Združenja Spominčica, prostovoljka in Urban Urbanc, predavatelj, avtor, svetovalec.


Hospickafe je neformalen družabni dogodek, na katerem se v varnem vzdušju dvajsetletne tradicije Slovenskega društva hospic, ki skrbi za umirajoče in njihove svojce, pogovarjamo o minljivosti. Delimo izkušnje spremljanja hudo bolnih, pričujemo o  smrti, govorimo o procesu žalovanju ob izgubi bližnjega. Vse to s spoštovanjem in ranljivostjo ob zgodbah žalosti, bolečine in strahu,  razočaranj, občutkov krivde in odpuščanja. Sebi in drugim temo smrti pomagamo udomačiti, skušamo jo detabuizirati. V našo družbo zato vabimo osebe, ki so izgubile bližnje, ljudi z lastno izkušnjo minljivosti in vse tiste, ki bi želeli prisluhniti izkušnjam in se v pogovoru notranje obogatiti. Vabljeni k odpiranju srca in pričevanju o svojih izkušnjah!

Datum

28. Jan. 2020
Expired!

Ura

18:00

Lokacija

Knjigarna Konzorcij
Slovenska 29, 1000 Ljubljana
Kategorija

Organizator

Slovensko društvo hospic
Tel. številka
01 24 44 493
Email
info@hospic.si
Spletna stran
http://www.hospic.si/

Naša aktualna usposabljanja

Ničesar nismo našli.

Druge delavnice za NVO

Ničesar nismo našli.