Delavnica: Varnost na internetu

Mreža Kroj organizira online dogodek z naslovom Varnost na internetu, kjer bo največ pozornosti namenjene vprašanju, kaj lahko organizacije storijo, da udeležence svojih aktivnosti zaščitijo oziroma jih ne spravljajo v nevarnost, saj se je število online aktivnosti v zadnjem času zaradi pandemije skokovito povečalo.

Kdaj: 24. september, 10.oo – 12.00
Kje: na spletu
Za koga: organizacije, ki delajo z mladimi

PRIJAVA

Glavne teme:

  • katere so glavne razlike pri delu preko spleta z različnimi generacijami (osnovna šola, srednja šola, študentje, ..)
  • kako posameznikom zagotoviti varno okolje med udeležbo na online dogodku (na kaj je treba biti kot organizator pozoren med pripravo na dogodek in med samim dogodkom)
  • kako preprečiti medvrstniško nasilje na dogodkih
  • kako posameznikom dati vedeti, da je okolje varno in jih vzpodbuditi k aktivnemu sodelovanju
  • kaj so prednosti in slabosti različnih aplikacij za online dogodke (ZOOM, Skype, Jitsi Meet, …)

 

Predavanje bo izvedel Logout – Center pomoči za zdravljenje odvisnosti od interneta. Predavanje bo potekalo online (preko aplikacije ZOOM, udeleženci bodo dobili povezavo en dan pred dogodkom).

Za sodelovanje je dobro, da ima vaš računalnik mikrofon, nič pa ni narobe, če ima delujočo kamero. Usposabljanje pa lahko spremljate tudi na pametnem telefonu. Tekom usposabljanja bomo poskrbeli tudi za tehnično pomoč tistim, ki se usposabljanja na tak način udeležujete prvič. Večjih tehničnih težav ne pričakujemo, saj je orodje preprosto za uporabo. Potrebujete pa tudi miren kotiček, kjer ne bo šumov iz okolja.

Varnost na internetu je pomembna tako za posameznike kot tudi za organizacije, zato vas toplo vabimo, da se nam pridružite na dogodku!

Aktivnosti Mreže KROJ podpira Urad za mladino Mestne občine Ljubljana.

 


Mreža Kroj, mladinska mreža za karierni razvoj – kjer se povezujemo različne mladinske organizacije z namenom spodbujanja mladih, da ustvarijo svojo karierno pot, hkrati pa jim s tem omogočamo dostop do kvalitetnih informacij in si prizadevamo biti prostor za razvoj potencialov.

Date

24. Sep 2020
Expired!

Time

10:00 - 12:00

More Info

Prijava

Location

Na spletu
Category
Mreža KROJ

Organizer

Mreža KROJ
Email
info@mreza-kroj.si
Website
http://mreza-kroj.si/
Prijava

Prihajajoči dogodki

julij 2021
oktober 2021
No event found!