Skoči na vsebino

Osnove risanja za delo s skupinami

  • Novice

NVO osrednjeslovenske regije, posebej NVO, ki so vključene v naš program NVO z razvojnim potencialom, vabimo na delavnico, ki bo potekala tri ponedeljke v decembru, in sicer 6., 13. in 20. decembra, vsakič od 17.30 do 19.45 preko spletnega orodja Zoom.

Ti je na sestankih rado dolgčas in tvoje roke kar same “čečkajo” po podlagi?
Te k učenju spodbuja in podpira “lep” izdelek in ne zgolj tiskano besedilo?
Te ustvarjalnost vsaj malo mika?
Si želiš usvojiti nove, praktične in enostavne veščine, ki bodo popestrile vsak – še tako dolgočasen – sestanek, predavanje …?
Si že slišal_a za izraze kot so grafična fasilitacija, grafična žetev, doodling, grafično zarisovanje … in bi rad_a končno razumel_a kaj vse to sploh pomeni?
In nenazadnje – bi rad_a to “čudo” znal_a ustvariti tudi sam_a???

Potem je skrajni čas, da izpolniš prijavnico in se vključiš v delavnico OSNOVE RISANJA ZA DELO S SKUPINAMI! 🙂

▶ Prijava

Na treh delih praktične delavnice se boš lahko naučil_a osnovnih veščin, ki bodo vizualno popestrile, podprle in poživile sestanke, predavanja, delavnice, usposabljanja ali sporočila za javnost. Krepil_a boš veščino risanja in pripravila enostaven, zanimiv izdelek, ki ga boš lahko uporabil_a pri svojem delu. Za izdelek boš seveda prejel_a povratno informacijo s priporočili.

Z nami bosta Špela in Alenka, ki sta del platforme Nariši mi zgodbo.

Špela Gorjan se, čeprav se je za slednje formalno izobrazila, profesionalno nikoli ni ukvarjala z grafičnim oblikovanjem – je pa v svoje delo s skupinami v preteklih 20 letih vseskozi vnašala vizualne elemente v učne procese. Z grafično facilitacijo se je resneje pričela ukvarjati leta 2014. Kot trenerka na področju neformalnega izobraževanja vidi v vizualnem mediju izjemno podporo učnim procesom. Svoje znanje redno nadgrajuje, izvaja delavnice in izobraževanja na temo grafičnega zarisovanja ter zarisuje procese z različnimi ciljnimi skupinami.

Alenka Oblak gosti procese sprememb in s pristopi neformalnega izobraževanja podpira ustvarjalnost in aktivacijo vseh vključenih, da se tako sprostijo potenciali za soustvarjanje ter boljše in uresničljive ideje. Grafično facilitacijo uporablja kot orodje za vključevanje vseh v skupinske procese in dvig kakovosti sodelovanja – na sestankih, pri zarisovanju večjih dogodkov, pri predstavitvah ipd. Zadnjih 5 let izvaja tudi delavnice za nevladne organizacije, učitelje, podjetja, javni sektor, in z veseljem nadgrajuje tudi svoje znanje.

Vsak udeleženec po pošti prejme potreben material: brezčrtni blok in flomastre.