Uvodno usposabljanje za prostovoljce

V kolikor vas mika prostovoljstvo, a ne veste, kje začeti, vas Slovenska filantropija vabi na Uvodno usposabljanje za prostovoljce.

Uvodno usposabljanje, ki se ga letno udeleži okoli 250 posameznikov, je namenjeno vsem, ki se pripravljajo na prostovoljsko delo, in tudi tistim, ki že delujejo kot prostovoljci.
Dotika se splošnih tem, ki so pomembne za izvajanje prostovoljskega dela. Daje širši pogled na področje prostovoljskega dela in prostovoljko/prostovoljca opozori na nevarnosti v prostovoljskem delu ter usmerja njeno/njegovo ravnanje. Usposabljanje je zasnovano po metodah izkustvenega učenja, vsi udeleženci so povabljeni k raziskovanju posameznih tem ter izmenjavi izkušenj.

Poglobite se v naslednje teme:
• kaj je prostovoljstvo in kakšna je njegova vloga v družbi,
• delo z raznolikimi posamezniki in odnos do stigmatiziranosti v družbi,
• veliko dajem in še več dobivam, motivacija za prostovoljsko delo,
• odnos med prostovoljcem in uporabnikom,
• komunikacija,
• pravice in odgovornost prostovoljcev,
• etična načela pri prostovoljskem delu.

Usposabljanje poteka dva dni, v soboto in nedeljo, prvi dan od 9. do 17. ure in drugi dan od 9. do 16. ure.

Usposabljanja se izvajajo v prostorih Slovenske filantropije v Ljubljani (Cesta Dolomitskega odreda 11) in v ostalih krajih po Sloveniji.

Kako se lahko prijavite na usposabljanje?
1. Izpolnite prijavnico ali oddajte elektronsko prijavo.
2. Po poteku roka prijave vas bodo v obvestili, ali bomo usposabljanje izvedli (minimalno število udeležencev je osem). V primeru prezasedenosti termina vas bomo prestavili na drugi termin. Datumi naslednjih terminov bodo objavljeni na www.prostovoljstvo.org.
3. Po potrditvi delavnice nam v dveh dneh nakažete prispevek na transakcijski račun Slovenske filantropije, številka SI56 0310 0100 1024 774, navedite sklic SI00 222, pri kodi namena izberite OTHR. S plačilom tudi potrdite svojo udeležbo na usposabljanju.

Prispevek za usposabljanje znaša 25,00 €, za dijake, študente, upokojence in brezposelne pa 19,00 €. V primeru, da ste v finančni stiski in prispevka ne morete plačati, skupaj s prijavnico pošljite obrazložitev. V kolikor bo mogoče, bo znesek po svojih zmožnostih za vas pokrila Slovenska filantropija.

Slovenska filantropija si pridržuje pravico, da usposabljanje v primeru premajhnega števila prijav odpove in da v primeru odpovedi s strani udeležencev do 2 dni pred izvedbo vseeno zaračuna polno ceno usposabljanja.

>>> Več informacij

Hourly Schedule

Sobota

9:00 - 17:00
Usposabljanje

Nedelja

9:00 - 16:00
Usposabljanje

Date

25. - 26. Jan 2020
Expired!

Time

09:00 - 16:00

Cost

25,00 €, za dijake, študente, upokojence in brezposelne pa 19,00 €

Labels

Mestna občina Ljubljana

Location

Slovenska filantropija
Cesta Dolomitskega odreda 11, Ljubljana
Category

Organizer

Slovenska Filantropija
Phone
01 433 40 24
Email
slovenska@filantropija.org
Website
http://www.filantropija.org
Več informacij in prijava

Prihajajoči dogodki

julij 2021
september 2021
No event found!
Load More